Πόσο νόμιμη είναι η δανειακή σύμβαση, όταν δεν την έχει υπογράψει ο Νομικός σύμβουλος του κράτους ;;


Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την νομιμότητα ή μη της 1ης δανειακής σύμβασης, αξίζει να θυμηθούμε λίγο την ιστορία…


H νομική υποστήριξη του ελληνικού δημοσίου στο μηχανισμό στήριξης της Ελληνικής οικονομίας,  ανετέθη με απόφαση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,  στο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου Slaughter & May».

Η σύμβαση είναι σαφής και μιλάει για Νομικούς συμβούλους  του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Υπουργείου Οικονομικών.
Δεν μιλάει για Αγγλικές εταιρείες όπως π.χ η εταιρεία Slaughter and May.

Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης προβλέπει την υπογραφή της σε κάποιο σημείο από :  Νομικό Σύμβουλο του Κράτους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Νομικού Σύμβουλου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την Ελληνική (μη επίσημη έκδοση) και την επίσημη Αγγλική Σύμβαση.







Τελικά “λόγω του επείγοντος” και δεδομένου ότι ούτε χρόνος για την επεξεργασία της σύμβασης υπήρχε αλλά ούτε και η σύμβαση τροποποιήθηκε, ποια ήταν η σκοπιμότητα να πάμε στην Slaughter & May.
Αυτό που έκανε (τίποτα) η Slaughter & May  , μπορούσαν να το κάνουν και οι δικοί μας νομικοί σύμβουλοι.



Επομένως γιατί χρησιμοποιήσαμε την εν λόγω εταιρεία; Ποια η σκοπιμότητα, τι υπηρεσίες μας παρείχε και πόσο τις πληρώσαμε;
110 νομικοί σύμβουλοι και εμείς πάμε στην Slaughter and May!!!
Τυχαίο, δεν νομίζω…

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο είναι νόμιμη η δανειακή σύμβαση όταν δεν την έχει υπογράψει ο Νομικός σύμβουλος του κράτους ;;


Πηγή : katohika.gr