Ποιοι απεργούν σήμερα 7/11/2012


Παραλύει για δεύτερη ημέρα η χώρα με τις κινητοποιήσεις να κορυφώνονται. Σήμερα, ημέρα ψήφισης των επώδυνων μέτρων, τόσο ο Δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας θα κατεβάσει ρολά συμμετέχοντας στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


Η κεντρική συγκέντρωση των δύο συνδικάτων θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο και Πάτρα.

Και σήμερα, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Επίσης, απεργούν οι τραπεζικοί υπάλληλοι καθώς η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ακόμη, την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

ΟΙ δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνεχίζει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


Πηγή : sofokleousin.gr