Λουκέτο στην ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία στη θέση της ενός «δημόσιου αλλά όχι κρατικού» Οργανισμού Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης.


Σε άνω των 2.600 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, ενώ η ανακοίνωση του λουκέτου πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.

Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
Χαρακτήρισε την ΕΡΤ «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».
Υποστήριξε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό «για πολύ μικρή τηλεθέαση».

Περιέγραψε με μελανά χρώματα τη λειτουργία της λέγοντας: «Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους» για «καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και οκτώ χρόνια και για καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών».

Έκανε λόγο για «τεράστια ποσά που διανέμονται σε σε ιδιωτικές παραγωγές» και για «τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων» που έχουν επιβληθεί από «απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια».
Φωτογραφίζοντας τη Ραδιοτηλεόραση, μίλησε για «περιοδικό χωρίς αναγνώστες» και δεκάδες τοπικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.

Πηγή : ethnos.gr