Ελλάδα-Ισραήλ υπέγραψαν επιχειρησιακό μνημόνιο


Oι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση που είχαν στο Τελ Αβίβ υπέγραψαν επιχειρησιακό μνημόνιο.

“Και οι Έλληνες και εμείς βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, τόσο παγκόσμια όσο και στην περιοχή μας και πιστεύω πως η μεταξύ μας συνεργασία είναι θετική” είπε ο Εχούντ Μπάρακ απευθυνόμενος στον Π. Μπεγλίτη.

“Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις κοιτώντας στο μέλλον” είπε ο Π. Μπεγλίτης θέλοντας να διαχωρίσει τη σύσφιξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων από τη ραγδαία επιδείνωση των τουρκοϊσραηλινών.

“Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ, υποστηρίζουμε το Ισραήλ και υποστηρίζουμε το νόμιμο δικαίωμά του που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο στην αυτοάμυνα και βεβαίως καταδικάζουμε όλες εκείνες τις τρομοκρατικές ενέργειες από οργανώσεις που δρουν από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον πολιτών του Κράτους του Ισραήλ”,τόνισε ο Μπεγλίτης.

Ο Ε.Μπάρακ από τη πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για “την εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα ασφαλείας”.

“Κοιτώντας προς το μέλλον, επιθυμούμε να δούμε την εμβάθυνση και την διεύρυνση της συνεργασίας αυτής μεταξύ των κυβερνήσεων, μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και μεταξύ των λαών μας” είπε από την πλευρά του ο Ισραηλινός υπουργός.

Πηγή : onalert.gr