Το Ταμείο Ασφάλισης του ΥΠΟΙΚ δεν συμμετέχει στο "κούρεμα"!


Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης των εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών (ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ) δεν συμμετέχει στο PSI επικαλούμενο οικονομική αδυναμία.


Σε ανακοίνωσή του, το ταμείο σημειώνει ότι οφείλει να καλύψει ανάγκες που αφορούν παροχές προς τα μέλη του και σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία για το 2011 και το 2012. 

Ακόμη, τονίζεται ότι το Ταμείο τοποθέτησε αποθεματικά του σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τον Ιανουάριο του 2009, όταν υπήρχε κρίση στο τραπεζικό σύστημα. 

Μάλιστα η διοίκηση του ταμείου σπεύδει να προλάβει πιθανή κριτική για τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναλογιστούν οι επικριτές ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις στα ελληνικά ομόλογα και να αναζητηθούν ευθύνες σε αυτούς.

Το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ προσφέρει, κυρίως, πρόσθέτη ασφάλιση υγείας στους εργαζομένους του ΥΠΟΙΚ.

Στον αντίποδα, η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε και επίσημα τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.


Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, «το Διοικητικό της Συμβούλιο της τράπεζας, κατά τη συνεδρίαση της 05.03.2012, αποφάσισε τη συμμετοχή της Τράπεζας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου και λοιπών επιλέξιμων τίτλων του ν. 4046/2012 (PSI+)».


Υπενθυμίζεται ότι οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και της Αγροτικής, σε συνάντηση που είχαν την τρέχουσα εβδομάδα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο PSI.




Πηγή : epikaira.gr