Μήνυση σε αστυνομικό για επίθεση σε μαθητή και καθηγήτρια


Στο στάδιο της προανάκρισης βρίσκεται η υπόθεση του γονέα, αστυνομικού ο οποίος χειροδίκησε σε βάρος ενός 14χρονου μαθητή και φέρεται να χτύπησε και τη Διευθύντρια του γυμνασίου όταν επιχείρησε να προστατέψει το παιδί.


Μήνυση κατά του γονέα υπέβαλλαν οι γονείς του μαθητή και η διευθύντρια ενώ αναμένονται οι ιατροδικαστικές εξετάσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η υπόθεση να πάει σε τακτική δικάσιμο .

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο του νησιού. Ο αστυνομικός δεν βρισκόταν σε υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Σαμιακή Γνώμη», το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί όταν γονείς και μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κατάληψη του σχολείου τους, αφού υπήρχε διαφωνία σχετικά με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι γονείς την περασμένη Παρασκευή.

Ενώ οι συζητήσεις ήταν σε εξέλιξη, ένας πατέρας που είναι αστυνομικός, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παρευρισκομένων, επιτέθηκε σε μια ομάδα μαθητών και άρχισε να χαστουκίζει έναν από αυτούς. Η διευθύντρια του σχολείου επιχείρησε να προστατέψει το παιδί με αποτέλεσμα να δεχτεί και αυτή χτυπήματα.

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων ο αστυνομικός έφυγε από το σημείο ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου αφού είχε χτυπηθεί στη γνάθο.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός αναφέρει πως αντέδρασε έτσι διότι κάποια παιδιά προσπάθησαν με την βία να πάρουν τον γιο του στην κατάληψη.