Δίαιτα ανάλογα με το χαρακτήρα σου


Διάβασε ποιά δίαιτα σου ταιριάζει με βάση την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής σου.


Full στην αυτοκριτική

Βλέπεις μόνο τα «ψωμάκια» σου, αγνοείς τα προσόντα σου και υποτιμάς τον εαυτό σου συνεχώς.
Τί να κάνεις;
Δες τη ζωή θετικά. Αγάπησε τον εαυτό σου και δώσε χρόνο στο σώμα σου μέχρι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, δηλαδή στη δίαιτα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να σέβεσαι το σώμα σου και να μην το ταλαιπωρείς με σκληρές δίαιτες.

Δεν έχω χρόνο

Αν η πιο συνηθισμένη σου κουβέντα είναι πως δεν έχεις χρόνο ανήκεις σ’ αυτή τη κατηγορία.
Χώρισε την ημέρα σου με βάση τις δραστηριότητές σου. Για παράδειγμα, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι θα είσαι στη δουλειά, το απόγευμα θα γυμναστείς για μία ώρα, μετά θα κάνεις κάποιες δουλειές, θα δεις του φίλους σου, κλπ. Επίσης, βρες χρόνο για να ξεκουράζεσαι. Όσο πιο λίγο χρόνο δίνεις για να ηρεμήσεις τόσο πιο κουρασμένη αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνεπώς γίνεσαι λιγότερο παραγωγική και δεν έχεις κουράγιο να ακολουθήσεις μια σωστή διατροφή.

Delivery girl

Παραγγέλλεις «απ’ έξω» πάνω από 3 φορές την εβδομάδα και δεν θυμάσαι σε ποιό ντουλάπι βρίσκονται οι κατσαρόλες σου.
Μείωσε τη κατανάλωση junk food. Μαγειρεύοντας σπίτι, ξέρεις τι ακριβώς τρως και πόσο υγιεινό ή ανθυγιεινό είναι το φαγητό.

Ίσως μια άλλη φορά

Αυτές οι γυναίκες κάνουν εγγραφή στο γυμναστήριο και μετά από μερικούς μήνες το εγκαταλείπουν. Και ξεκινούν πάντα τη δίαιτα από τη Δευτέρα.
Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, μη ρωτάς τί να κάνεις;
Κάνε μια δίαιτα που να σε καλύπτει και που να περιέχει φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας σου. Θέσε στον εαυτό σου μικρούς στόχους, παρά μεγάλους και ανεκπλήρωτους.

Πηγή :  ilovestyle.com