Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε η Kodak


Aίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε στην Αμερική η εταιρεία φωτογραφικών μηχανών Kodak μετά από μία μακρά περίοδο αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.



Η πρωτοπόρος στα φωτογραφικά φιλμ αμερικανική εταιρεία με ιστορία 130 ετών, ανακοίνωσε ειδικότερα ότι υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας.


Ανακοίνωσε επίσης ότι έλαβε 18μηνη πιστωτική διευκόλυνση σχεδόν ενός δισ. δολαρίων από τραπεζικό όμιλο, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της.


Η Kodak είναι ζημιογόνος από το 2007 και αντιμετώπιζε μεγάλη πίεση στη ρευστότητά της, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των συνταξιούχων της.


Η σταδιακή πτώση της άλλοτε πανίσχυρης εταιρίας - που αποδίδεται στην αδυναμία της να εισέλθει γρήγορα στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, όπως της ψηφιακής κάμερας - είχε τον αντίκτυπο και στα κεντρικά της γραφεία στη Νέα Υόρκη, με την απασχόληση να μειώνεται στα 7.000 άτομα από άνω των 60.000 ατόμων στις καλές εποχές.


Πηγή : megatv.com