Πέρασε με 199 "ναι" το νέο μνημόνιο


Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μνημόνιο 2. Χάος στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα.



Υπερψηφίστηκε με 199 "ναι" η νέα δανειακή σύμβαση και το PSI εξασφαλίζοντας ευρεία πλειοψηφία και συνευθύνη για τα δυο μεγάλα κόμματα. 


Οι διαρροές ήταν πολλές και από τα δυο μεγάλα κόμματα με 12 όχι-σε όλα από το ΠΑΣΟΚ και 19 από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ και ο Λ. Αυγενάκης από τη Δημοκρατικη΄Συμμαχία δήλωσε παρών. Ναι σε όλα ψήφισαν οι κκ. Βορίδης και Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ.


Με περίπου 40 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι», υπερψηφίστηκε με περισσότερες από 200 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση. 


«Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών». 


Η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και του PSI θα αποτελέσει αφετηρία εξελίξεων για τα κόμματα και την κυβέρνηση, καθώς εντός των επομένων ωρών αναμένεται σαρωτικός ανασχηματισμός από τον Λουκά Παπαδήμο.
Διαγραφές θα ανακοινώσουν οι κκ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης, ενώ απόφαση για το μέλλον του Αυγενάκη θα κληθεί να λάβει και η Ντόρα Μπακογιάννη. 


Σύμφωνα με τελευταία πληροφορία οι αρχηγοί των κομμάτων θα διαγράψουν όσους βουλευτές απήχαν ή ακόμα και διαφώνησαν με επιμέρους άρθρα, θέτοντας εκτός κοινοβουλευτικών ομάδων περί τους 30 βουλευτές. 


Από τη βουλευτική τους έδρα έχουν παραιτηθεί ο βουλευτής Αρτας Π. Στασινός και η Πέμυ Ζούνη (Α' Αθηνών) την έδρα της οποία καταλαμβάνει ως πρώτη επιλαχούσα η επίσης ηθοποιος Άννα Βαγενά. Εαυτόν εκτός έθεσε και ο Σπύρος Κουβέλης του ΠΑΣΟΚ. 


Πηγή : sofokleousin.gr