Ο σύζυγος της Ντ. Μπακογιάννη ο "Μίστερ ένα εκατ."


Ούτε νυν, ούτε πρώην βουλευτής είναι το πρόσωπο που αναζητεί η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών και που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη, εμφανίζεται να έχει μεταφέρει σε τράπεζα του εξωτερικού, το Μάρτιο του 2011, ένα εκατομμύριο ευρώ.


Πρόκειται για τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο! Οργισμένη είναι η ανακοίνωση της κ. Μπακογιάννη για το θέμα, το οποίο χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία».


Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, τα χρήματα προέκυψαν από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ και στη συνέχεια μέσω εμβάσματος της ΤτΕ εστάλησαν στο Λονδίνο για την αγορά πλοίου, την οποία προτίθεται να κάνει ο κ. Κούβελος.


Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της, που είναι δηλωμένη στο «πόθεν έσχες» του.


Όπως τονίστηκε άλλωστε επίσημα από το γραφείο Τύπου της Βουλής, πρόκειται για άνδρα, συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, αλλά δεν είναι ούτε πρώην, ούτε εν ενεργεία βουλευτής.


Πάντως, συνεχίζεται από το πρωί η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, ο πρόεδρος της οποίας αναμένεται σε λίγο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σχετικά με τον έλεγχο που έκανε στα "πόθεν έσχες".


Εκτός του προαναφερθέντος προσώπου, αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, από την Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" των βουλευτών, διευκρινίσεις για τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους, που, όπως ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Παρασκευή στη Βουλή, έχουν εμβάσει στο εξωτερικό, ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.




Πηγή : epikaira.gr