Το "παζλ" της νέας κυβέρνησης


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο νέος πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα εκλεγεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΛΑΟΣ και το ΔΗΣΥ, κατά τη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Όπως όλα δείχνουν, επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο τραπεζίτης και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος από το 2010 είχε τοποθετηθεί ως άμισθος οικονομικός σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου.

Προς την έξοδο φέρεται να βαίνει ο αντιπρόεδρος Α' της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, λόγω της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών.

Το μόνο πρόσωπο που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα μετάσχει στη νέα κυβέρνηση, είναι ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, για τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα δύο κόμματα φέρονται να έχουν συμφωνήσει και τα ονόματα των δύο αντιπροέδρων, που από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Ευ. Βενιζέλος και από την πλευρά της ΝΔ, ο Στ. Δήμας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δεν θα μείνει εκτός της νέας κυβέρνησης, αλλά θα μετακινηθεί σε άλλο "πόστο".

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητά αλλαγή στα πρόσωπα τουλάχιστον 4 υπουργείων, τα Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, καθώς και στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Κατά συνέπεια, οι κ.κ. Καστανίδης, Μπεγλίτης, Παπουτσής, Παπαϊωάννου θα βρεθούν εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Πηγή : news247.gr