Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας


Στη διακοπή της παροχής ρεύματος στο Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σήμερα Τετάρτη συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, το ελληνικό δημόσιο χρωστάει στη ΔΕΗ πάνω από 141 εκατ. ευρώ και κανείς δεν του κόβει το ρεύματα.

"Δεν μπορεί να επιβάλουν στους εργαζόμενους της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα στους φτωχούς και τους άνεργους", επισήμανε ο κ. Φωτόπουλος, αναφερόμενος στην επιβολή του τέλους ακινήτων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο εκβιασμού.

Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε και πάλι τον νόμο για την επιβολή του νέου τέλους στα ακίνητα "κατάπτυστο", ενώ προανήγγειλε τη συνέχιση ανάλογων κινητοποιήσεων, σε κτίρια όπου στεγάζονται άλλοι δημόσιοι φορείς, τις προσεχείς ημέρες.

"Έχει δίκιο στην αντίδρασή της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Την αποδέχομαι", είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ παραδέχθηκε ότι το υπουργείο έχει οφειλές 3,8 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση.

"Καταλαβαίνω την κίνηση της ΓΕΝΟΠ. Όπως είμαστε αυστηροί με τον φτωχό, έτσι και εμείς, το δημόσιο πρέπει να είμαστε εντάξει. Έχει δίκιο στην αντίδραση αυτή. Έχει σωστό συμβολικό χαρακτήρα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ωστόσο, μιλώντας στον Γ. Παπαδάκη, επεσήμανε ότι χρειάζεται προσοχή γιατί το υπουργείο έχει να κάνει με προμηθευτές φαρμάκων και πρέπει να έχει "πρόσωπο" να διαπραγματευτεί.

Στα 856 εκατ. ευρώ φθάνουν τα χρέη προς τη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα με αφορμή το τέλος ακινήτων, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμβολική διακοπή ρεύματος στο υπουργείο Υγείας, σήμερα το πρωί.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί ότι η εκτόξευση των απλήρωτων λογαριασμών απειλεί την επιχείρηση με οικονομική κατάρρευση και επισημαίνει, ότι πέρυσι 320.000 καταναλωτές έκαναν διακανονισμό οφειλών λόγω αδυναμίας πληρωμής, δυνατότητα που δεν θα υπάρχει φέτος.

Πηγή : news247.gr