Το θρυλικό «χιονάνθρωπο» ψάχνουν επιστήμονες


Την πιθανότητα ύπαρξης του θρυλικού Γέτι, του παράξενου "χιονάνθρωπου" που τριγυρνά στις παγωμένες εκτάσεις της Σιβηρίας θα ερευνήσουν επιστήμονες από επτά χώρες.

Αν και δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ως προς την ύπαρξη του Γέτι, υπάρχουν δεκάδες αναφορές από ανθρώπους που ισχυρίζονται πως τον είδαν.

Οι Νεπαλέζοι πιστεύουν ότι ο μύθος του Γέτι βρίσκεται βαθιά στην ψυχή των Ιμαλάϊων καθώς ο μύθος θέλει μαλλιαρούς άγριους γίγαντες να ζουν στο χιόνι αποτελώντας κομμάτι της ζωής των βουνών.

Για την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, το γέτι αποτελεί κάτι περισσότερο από μύθο, δεδομένου ότι αν όντως υπάρχει αυτό το όν θα μπορούσε να είναι το τελευταίο δείγμα μιας φυλής γιγαντιαίων πιθηκανθρώπων που έζησαν στην κεντρική Ασία πριν από 300.000 χρόνια.

Στη διάσκεψη, που θα διεξαχθεί στην πόλη Κεμέροβο στη νότια Σιβηρία, από τις 6 ως τις 8 Οκτωβρίου, θα συμμετάσχουν κρυπτοζωολόγοι-ερευνητές από διάφορες περιοχές του πλανήτη, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Οι μετέχοντες στη διάσκεψη θα συζητήσουν τα προβλήματα των ερευνών και των αναζητήσεων του "χιονάνθρωπου" και θα ανταλλάξουν σπάνιες πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων αποστολών στις περιοχές της υποτιθέμενης διαμονής του Γέτι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ισχυρίζονται ότι μία κάμερα κατέγραψε μέσα σε σπήλαιο που απέχει 80 χιλιόμετρα από την Τασταγκόλ μία φιγούρα που θα μπορούσε να είναι το Γέτι.

Τον περασμένο χρόνο, οι αρχές της Κεμέροβο εξέδωσαν "σήμα κινδύνου για το Γέτι" καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε επιφυλακή επειδή το Γέτι μπορεί να βρίσκεται σε αναζήτηση τροφής καθώς μαίνονταν οι δασικές πυρκαγιές στη Ρωσία.

Πηγή : e-go.gr