Λαοθάλασσα στην πλατεία Συντάγματος


Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει δει τα τελευταία χρόνια η Αθήνα εξελίσσεται από το πρωί, σήμερα Τετάρτη, στο κέντρο της πόλης. Ο λαός έχει ξεσηκωθεί και ζητάει κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από τη Βουλή, στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα μέτρα δε θα περάσουν.
Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν ήδη καλύψει την Πατησίων, το Πεδίον του Άρεως , την Ομόνοια.

Μεγάλα μπλόκ, όπως των ιδιοκτητών ταξί στην 3ης Σεπτεμβρίου, απλώνονται επίσης και στους παράλληλους δρόμους καθώς δεν χωρούν όλοι στην Πατησίων και θα ενωθούν με τον κύριο όγκο αφού ξεκινήσει η πορεία.

Περίπου 100.000 κόσμος έχει συγκεντρωθεί ήδη και στην πλατεία Συντάγματος μαζί με μαθητές που ανήκουν στο ΜΑΣ και σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ.
Την ίδια στιγμή συνεχίζουν να προσεγγίζουν το κέντρο από όλες τις κατευθύνσεις οι προσυγκεντρώσεις πολλών σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται στους περισσότερους κάθετους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή διμοιρίες των ΜΑΤ.

Από νωρίς το πρωί έχουν κλείσει οι δρόμοι πέριξ της πλατείας Συντάγματος, ενώ κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πατησίων στο ύψος του Πεδίου του Άρεως καθώς και οι παράλληλοι δρόμοι, μεγάλο μέρος της Πανεπιστημίου και της Σταδίου καθώς και η Ηρώδου Αττικού.

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι σταθμοί μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό ύστερα από απόφαση της αστυνομίας.

Μεγάλης κλίμακας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει η μεγάλη πορεία, ενώ χιλιάδες απεργοί έχουν κατακλύσει τους δρόμους στον Βόλο, στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Ηράκλειο, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Πηγή : euro2day.gr