Καταγγελία ΙΣΑ: Θανατηφόρα, υπό προϋποθέσεις μία από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ!


Θανατηφόρα, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να είναι μία από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στις μεγάλες διαδηλώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης, αποκαλύπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό της χρήσης αυτής της χημικής ουσίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "Το σύνολο των χρησιμοποιούμενων ουσιών μπορεί να οδηγήσουν είτε σε παροδικές βλάβες της υγείας είτε στο χειρότερο»!

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και δήμαρχος Aμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του στο defencenet.gr, σημείωσε ότι "Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς ως ΙΣΑ κάναμε το καθήκον μας".

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ανάλυσης χρησιμοποιηθέντων φιαλιδίων χημικών, που είχε αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους τον Ιούνιο, "έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η οποία σύμφωνα και με την άποψη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό".

Πηγή : defencenet.gr