Τις πληγές της μετράει η Ρώμη


Τις πληγές της μετράει η Ρώμη μετά τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων ετών που αμαύρωσαν την εικόνα της πόλης και την ειρηνική -κατά τ’ άλλα- πορεία των εξοργισμένων πολιτών.

Ο δήμαρχος της πόλης Τζιάννι Αλεμάνο ανέφερε πως το κόστος των ζημιών υπολογίζεται πως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa 135 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ανάμεσα στους πολίτες που τραυματίστηκαν, δύο ακρωτηριάστηκαν στα δάχτυλα από βόμβες καπνού που έσκασαν στα χέρια τους.

Ο δήμαρχος της πόλης επιθεώρησε την περιοχή γύρω από το κέντρο της Ρώμης, όπου επεσήμανε τεράστιες καταστροφές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ενώ εμφανίστηκε εκνευρισμένος τονίζοντας πως πρέπει να ληφθεί άμεσα δράση απέναντι σε αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια.
Η ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 20 συλλήψεις, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλεμάνο, θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες, μόλις η αστυνομία μελετήσει τα βίντεο από τις διαδηλώσεις.

Από την μανία των κουκουλοφόρων δεν ξέφυγε ούτε και ένας ιστορικός ναός του 18ου αιώνα, ενώ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βατικανού, Φεντερίκο Λομπάρντι, ακόμα και ένα άγαλμα της Παναγίας ξηλώθηκε και οι κουκουλοφόροι το έριξαν στο δρόμο.

Στην καταδίκη των επεισοδίων προχώρησε από την πρώτη στιγμή ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος τόνισε πως οι υπεύθυνοι για τη βία θα πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Πηγή : nooz.gr