Δανειολήπτης δικαιώθηκε από το ειρηνοδικείο


Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων ανακοίνωσε σήμερα τη δικαίωση υπερχρεωμένου πολύτεκνου του δημοσίου από το Ειρηνοδικείο Χανίων, που αποφάσισε τη διαγραφή χρέους, τάξεως περίπου του 70%, και πληρωμή του υπολοίπου σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων σε βάθος τετραετίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι με την 309/2011 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων, σε εφαρμογή του νόμου "Περί ρύθμισης και διαγραφής χρεών, υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων", δικαίωσε υπερχρεωμένο πολύτεκνο, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται, "ο εν λόγω συνταξιούχος, είχε χρεωθεί σε πέντε τράπεζες με καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες αλλά και χρέος ως εγγυητής, ποσό ανερχόμενο στο ύψος των 92.073 ευρώ.

Αφού εμφάνισε πραγματική αδυναμία πληρωμής αυτών, από το έτος 2010, ζήτησε τη ρύθμιση των χρεών του από το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού προηγουμένως είχε καταθέσει αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών του, με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης".

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης, Ελένη Μελάκη, "με την απόφαση δικαιώθηκε για ακόμα φορά η Ένωση, και καλεί τους δανειολήπτες να εμπιστευτούν τόσο τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, τις πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, αλλά προπάντων τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι με τις γενναίες αποφάσεις τους στέκονται δίπλα στους οικονομικά δοκιμαζόμενους σήμερα Έλληνες καταναλωτές".

Πηγή : newscode.gr