Δημοτικά συμβούλια στην Αγγλία σκέφτονται σοβαρά να σβήσουν τα φώτα τους για να εξοικονομήσουν χρήματα


Εκατοντάδες δρόμοι σε όλη την Αγγλία σβήνουν τα φώτα τους ή τουλάχιστον σκέφτονται σοβαρά να το κάνουν, για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε πολλούς αγροτικούς δρόμους, σε προάστια και στο κέντρο των πόλεων σε πολλές επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Cardiff και το Sheffield. Ενώ την ίδια τακτική σκέφτονται να ακολουθήσουν και στην Ουαλία και στη Σκωτία.

Τα σχέδια για την μείωση του φωτισμού των δρόμων περιλαμβάνουν είτε να σβήνουν εντελώς τα φώτα είτε να εγκατασταθούν νέες λάμπες που θα απενεργοποιούνται αυτόματα ή θα σβήνουν κατά την διάρκεια των "νεκρών" ωρών, αργά το βράδυ.

Κάποια πιο προχωρημένα σχέδια, περιλαμβάνουν εγκατάσταση από κάμερες ασφαλείας στους δρόμους που θα τους παρακολουθούν και θα τους φωτίζουν ανάλογα με τις περιστάσεις

Με αυτό το πιλοτικό σύστημα, οι εκπρόσωποι των δημοτικών συμβουλίων πιστεύουν πως θα εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, καθώς θα μειωθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και επίσης θα είναι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον.

Το πολύ φιλόδοξο σχέδιο όμως συνάντησε τις αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι φοβούνται για αύξηση της εγκληματικότητας.

Εκπρόσωπος της αστυνομικής ομοσπονδίας είπε:" Οι διακοπές μπορεί εύκολα να σημαίνουν ότι σοκάκια και εξωτερικές περιοχές μπορεί να είναι πιο γόνιμα για εγκληματίες να γίνουν πιο δραστήριοι".
"Όσο πιο φωτεινή είναι μία περιοχή, τόσο πιο ασφαλής είναι η δημόσια ασφάλεια, οι πεζοί και περισσότερο οι μοτοσυκλετιστές.", πρόσθεσε.

Όμως, ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης για τις ενώσεις οικονομικών και μεταφορών ανέφερε πως στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης, όλα τα συμβούλια ψάχνουν τρόπους να συγκεντρώσουν έσοδα χωρίς να επηρεάζεται η ασφάλεια παιδιών και ενηλίκων.
"Υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται σε συνεννόηση με την αστυνομία και τις τοπικές κοινότητες, η μείωση του φωτισμού μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα των φορολογουμένων χωρίς να μειωθεί η δημόσια ασφάλεια.", ανέφερε σχετικά.

Πηγή : news247.gr