Περικοπές 151 εκατ. ευρώ στις δαπάνες των Ιταλών βουλευτών


Εξετάζεται και η μείωση των συντάξεων

Πράσινο φως έδωσε η προεδρία της ιταλικής βουλής στην πρόταση του προέδρου της Τζανφράνκο Φίνι να γίνουν περικοπές ύψους 151 εκατ. ευρώ στις συνολικές δαπάνες του σώματος των βουλευτών για την περίοδο 2012-2013.

Η απόφαση του Φίνι, φαίνεται να συνδέεται και με τις αποκαλύψεις ενός ανώνυμου χρήστη του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook , πρώην εποχικού υπαλλήλου της βουλής, που τις περασμένες ημέρες αναφέρθηκε, μέσω διαδικτύου, στις σπατάλες και καταχρήσεις των ιταλών πολιτικών.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς στους οποίους θα γίνουν οι περικοπές, κατά την διετία 2012/ 2013, θα μειωθούν οι προγραμματισμένες αγορές και δαπάνες της βουλής κατά σαρανταπέντε εκατομμύρια ευρώ.

Δεκαέξι εκατομμύρια θα προέλθουν από «εισφορά αλληλεγγύης» των πρώην βουλευτών και εργαζομένων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ άλλα σαράντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ ,πρόκειται να εξοικονομηθούν από το «πάγωμα» των αυξήσεων για τις απολαβές των νυν βουλευτών, τον περιορισμό των ταξιδιών, την περαιτέρω μείωση των νέων προσλήψεων και το κλείσιμο ενός εσωτερικού εστιατορίου.


Ο Φίνι τέλος πρόσθεσε ότι «από την επόμενη νομοθετική περίοδο, θα αλλάξουν τα κριτήρια με τα οποία υπολογίζονται οι συντάξεις των βουλευτών, ενώ σημείο αναφοράς θα είναι το σύστημα πρόνοιας που βασίζεται στο συνολικό ύψος των εισφορών των εργαζομένων».