Προσγειώθηκε επειδή έβγαζε καπνό ο φούρνος...


Αεροσκάφος Boeing 777 της εταιρείας Air Canada που είχε απογειωθεί από το Σίδνει με προορισμό το Βανκούβερ αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αυστραλιανό αεροδρόμιο όταν το πλήρωμα καμπίνας ανέφερε ότι βγαίνει καπνός από το φούρνο στην κουζίνα του, ανακοίνωσε ο καναδικός αερομεταφορέας.

Το αεροσκάφος αφού πρώτα έξανε απόρριψη καυσίμου προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς το περιστατικό να λάβει έκταση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Σίδνεϊ.

Η γενική διευθύντρια της Air Canada για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το αεροσκάφος επέστρεψε στο Σίδνεϊ προληπτικά (μάλλον γιατί κάηκε το φαγητό...) διαψεύδοντας πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα κι έκαναν λόγο για πυρκαγιά λέγοντας διάφορα απίστευτα.
«Ένα μέλος του πληρώματος είδε καπνό να βγαίνει από το φούρνο στην κουζίνα κι ειδοποίησε τον πιλότο. Εκείνος προληπτικά επέστρεψε στο Σίδνεϊ...Δεν υπήρξε συναγερμός. Δεν υπήρξε φωτιά, μόνο καπνός», είπε η ίδια σύμφωνα με το Sky News και πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος επρόκειτο να αναχωρήσει για τον Καναδά αργότερα σήμερα.

Με λίγα λόγια η Καναδή υπάλληλος της εταιρείας είπε πως ακυρώθηκε μια ολόκληρη πτήση μόνο και μόνο επειδή ένα και μόνο μέλος του πληρώματος είδε καπνό να βγαίνει από το φούρνο, αμέσως και χωρίς να γίνει κανένας περαιτέρω έλεγχος, τι καπνός ήταν αυτός ή πια μπορεί να ήταν η αιτία ο πιλότος επέστρεψε το αεροπλάνο πίσω. Κάθε φορά δηλαδή που θα καίγεται το φαγητό –αφού δεν υπήρχε άλλο πρόβλημα σύμφωνα με την εταιρεία- οι πιλότοι θα προσγειώνουν τα αεροσκάφη.