Νορβηγία: Ο δολοφόνος με τα ...λιπάσματα


Η είδηση με την τραγωδία που διαδραματίστηκε στην Νορβηγία κάνει από χθες το βράδυ τον γύρο του κόσμου, ενώ κάθε λεπτό έρχονται και νέες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας.

Πριν από λίγο, εταιρεία λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι ο Νορβηγός που συνελήφθη ως ύποπτος για την έκρηξη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο και για την επίθεση στο Οτόγια είχε αγοράσει 6 τόνους λιπάσματος το Μάιο.

Ορισμένα είδη αγροτικών λιπασμάτων έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρασκευή εκρηκτικών.

Ο ύποπτος, ο οποίος κατονομάστηκε από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ως Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, είχε κάνει την παραγγελία αυτή μέσω της εταιρείας του, διευκρίνισε η εταιρεία λιπασμάτων.

«Πρόκειται για προϊόντα που παραδόθηκαν στις 4 Μαΐου», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Felleskjoepet Agri Όντνι Έστενσταντ στο Ρόιτερς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το είδος των λιπασμάτων που αγοράστηκαν από τον ύποπτο.

«Ήταν έξι τόνοι λιπάσματος, το οποίο ήταν μια μικρή, φυσιολογική παραγγελία για έναν κανονικό παραγωγό αγροτικών προϊόντων», προσέθεσε.

«Δεν γνωρίζω τον ίδιο ή την εταιρεία (του), παρά μόνον ότι είναι μια εταιρεία που επικοινώνησε μαζί μας με συνηθισμένο τρόπο και παρήγγειλε λίπασμα, το οποίο της παραδόθηκε», σημείωσε.