Ντέιβιντ Μπιρς : "Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011"



"Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2011" σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Δευτέρα στο Πεκίνο ο Ντέιβιντ Μπιρς, σημαντικό στέλεχος της Standard & Poor's....

Η ολική χρεοκοπία της χώρας θεωρείται απόρροια της πλήρους αδυναμίας της οικονομίας να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά, του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων και της κατάρρευσης της εσωτερικής κατανάλωσης.

Επίσης προέβλεψε και έξοδο από το ευρώ.

Τόσο σύντομη χρεοκοπία δεν μπορεί να εξηγηθεί εκτός και αν η S&P θεωρεί ότι μάλλον δεν θα γίνει πράξη το πακέτο των Βρυξελλών.

Ο Ντ. Μπιρς , από τον προηγούμενο μήνα, είχε εκτιμήσει ότι η ελληνική πτώχευση είναι αναπόφευκτη, όπως και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, αλλά δεν το είχε προσδιορίσει χρονικά.

«Δεν υπάρχει κανένα λάθος στην αξιολόγηση» τόνισε ο αξιωματούχος του οίκου αξιολόγησης για την πρόσφατη υποβάθμιση των ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλες οικονομίες όπως η Κίνα, λέγοντας ότι η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με τα δημοσιονομικά προβλήματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε νέες υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων ανεπτυγμένων οικονομιών.

Πηγή : defencenet.gr