ΡΩΣΙΑ : "Δεν στηρίζουμε τέτοιου είδους εκκλήσεις" για παραίτηση του Άσαντ


«Δεν υποστηρίζουμε τέτοιου είδους εκκλήσεις και πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο τώρα να δώσουμε στο καθεστώς το προέδρου Ασαντ χρόνο να εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμιστικές διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ επικαλούμενο πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.........

Το συριακό καθεστώς δηλώνει από τις 15 Μαρτίου ότι στέλνει στρατό και άρματα μάχης στις εστίες αμφισβήτησης για να καταδιώξει τις "τρομοκρατικές οργανώσεις" που κατηγορεί ότι ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια και το χάος.

Επίσης εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις αλλά υπογράμμισε πως δεν μπορεί να τις εφαρμόσει "χωρίς να έχει αποκατασταθεί η ασφάλεια".

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, οι κυβερνήσεις του Καναδά και πολλών ευρωπαϊκών χωρών καθώς και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, ζήτησαν για πρώτη φορά χθες την αποχώρηση του προέδρου Άσαντ, ενώ ενίσχυσαν τις κυρώσεις κατά του καθεστώτος του, πέντε μήνες μετά την αιματηρή καταστολή στη Συρία.

Σε εσωτερικό πολιτικό διάλογο από την αρχή της εξέγερσης καλεί τη Συρία, η Ρωσία η οποία είναι αντίθετη με τις εκκλήσεις των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραίτηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ από την εξουσία και θεωρεί ότι χρειάζεται χρόνο για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Πηγή : inews.gr