Συνετρίβη ελικόπτερο με Αμερικανούς στο Αφγανιστάν


31 Αμερικανοί στρατιώτες και επτά Αφγανοί συνάδελφοί τους σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, στην επαρχία Μαϊντάν Ουαρντάκ του κεντρικού Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και είναι το χειρότερο που έχει γίνει με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες από την επέμβαση στο Αφγανιστάν, στα τέλη του 2001.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο μεταφοράς προσωπικού. Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών είπε ότι το ελικόπτερο κατέπεσε κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στην περιοχή αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν καταρρίφθηκε ή όχι.

Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF) επιβεβαίωσε τη συντριβή του ελικοπτέρου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το συγκλονιστικότερο όμως όλων είναι η αποκάλυψη πως από τους 31 νεκρούς οι 20 ανήκαν στην ομάδα που είχε επιτεθεί στο σπίτι στο Πακιστάν όπου φέρεται πως είχε βρει το θάνατο ο ηγέτης των Ταλιμπάν Osama Bin Laden τον περασμένο Μάιο.

Πηγή : defencenet.gr