Ενας ασυνήθιστος πλανήτης αποτελούμενος από...... διαμάντια


Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ έχουν φτάσει μπροστά σε μία πολύ σημαντική ανακάλυψη πιστεύουν ότι εντόπισαν στον γαλαξία έναν πλανήτη φτιαγμένο από......... διαμάντια!

Αστρονόμοι από τη Βρετανία, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι συμμετέχουν στη διεθνή ερευνητική ομάδα, εντόπισαν σε απόσταση 4000 ετών φωτός από τη Γη έναν ασυνήθιστο αστερισμό και στη συνέχεια παρατήρησαν ότι γύρω από τον αστερισμό αυτό λόγω βαρύτητας εκινείτο ένας μικρός πλανήτης, με διάμετρο περίπου 10 μιλίων, δηλαδή όσο το μέγεθος μιας μικρής πόλης, που εξέπεμπε ραδιοκύματα.

O "διαμαντένιος" πλανήτης είναι ό,τι απέμεινε από ένα αρχικό αστέρι το οποίο αφού έσβησε, άφησε πίσω του μόνο τον πυρήνα αποτελούμενο από ενώσεις υδρογόνου και οξυγόνου, που μοιάζουν με γήινα διαμάντια.

Ο πλανήτης έχει πλάτος 40.000 μ. και είναι τόσο κοντά στον αστερισμό που αν ήταν λίγο μεγαλύτερος θα είχε διαλυθεί από την έλξη αυτού, καθώς ο αστερισμός περιστρέφεται περισσότερες από 10.000 φορές το λεπτό και έχει μάζα περίπου 1,4 φορές μεγαλύτερη από τον ήλιο.

Πηγή : real.gr