Εγκεμέν Μπαγκίς : Οι χώρες κάθονται σε λάθος θέση, με λάθος εισιτήριο στο λεωφορείο της ΕΕ


Ο κ.Μπαγκίς είπε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να δεχθεί ρόλο "όρθιου επιβάτη" στο όχημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υποστήριξε ότι ο ραγδαία αυξανόμενος τουρκικός πληθυσμός είναι η απάντηση στο δημογραφικό πρόβλημα και την κρίση του ασφαλιστικού συστήματος στην Ευρώπη.

"Το λεωφορείο της ΕΕ έχει αρχίσει να χαλάει, η ΕΕ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο πληθυσμός της γερνάει", ενώ οι χώρες της ΕΕ "κάθονται σε λάθος θέση, με λάθος εισιτήριο και έχει έρθει πλέον ο καιρός να το δει αυτό η Ένωση", προσθεσε.

"Η Ευρώπη χρειάζεται το νεανικό, δυναμικό τουρκικό πληθυσμό, που έχει εκπαιδευτεί καλά, καθώς και το δυναμισμό και την ενέργεια της Τουρκίας", υποστήριξε ο κ.Μπαγκίς. "Εάν η ΕΕ δεν θέλει να μείνει πίσω σε αυτό το ταξίδι, θα πρέπει να προσθέσει την Τουρκία στο "στόλο" της", είπε χαρακτηριστικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχτεί ένα ρόλο "όρθιου επιβάτη", όπως υπογράμμισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, καθώς "ξέρει που να κατέβει από το λεωφορείο, όποτε το θελήσει".

Πηγή : e-go.gr