Μετά τη Φινλανδία, ξαφνικά την Πέμπτη ακόμη 5 ευρωπαϊκές χώρες εμφανίστηκαν να διεκδικούν εμπράγματα δικαιώματα από την Ελλάδα!


Μετά τη Φινλανδία, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Σλοβακία, η Εσθονία, ακόμη και η Μάλτα εμφανίστηκαν μέσω του διεθνούς Τύπου δια στόματος αρμοδίων αξιωματούχων να ζητούν παροχή εγγυήσεων με εμπράγματα δικαιώματα ότι τα δάνεια που θα προσφέρουν στην Ελλάδα θα αποπληρωθούν κανονικά.....

Αν και επισήμως οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών δεν έχουν υποβάλλει αίτημα παροχής εμπράγματων εγγυήσεων.

Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία αντίστοιχη αυτής που έγινε με τη Φινλανδία διαμηνύουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης επιχειρώντας να σταματήσει η πρόκληση-ντόμινο που θα έθετε σε κίνδυνο το νέο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα.

Άλλωστε τα περιθώρια είναι μικρά, αφού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τα κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την συμμετοχή των χωρών τους στο νέο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ύψους 109 δισ. ευρώ.

Αν οι παραπάνω χώρες κάνουν πράξη τις απειλές τους και επιμείνουν να απαιτούν εγγυήσεις με εμπράγματα δικαιώματα, τότε το νέο πακέτο διάσωσης θα βρεθεί στον αέρα.

Το περίεργο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως κάποιος αξιωματούχος, από τη Γερμανία ή από την Κομισιόν για παράδειγμα, ο οποίος να ζητήσει από τα μέλη της Ευρωζώνης να μην θέτουν εμπόδια στην παροχή της βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενος έστω την αρχή της (υποτιθέμενης) κοινοτικής αλληλεγγύης.

Πηγή : defencenet.gr